Met behulp van cookies kunnen we analyses maken en jouw ervaring op onze website verbeteren. Lees meer Ik snap het
Een online werkplek in de cloud. Overal kunnen werken waar je maar wil? Ideaal zou je zeggen?
Cloud Computing is de manier waarop veel bedrijven nu werken. De offlineservers zijn verdwenen en ingeruild voor een online werkplek. Al je apps direct bij de hand vanaf je pc, tablet of mobiele telefoon.
“…Overal waar je bent, en een internet connectie tot je beschikking hebt, kan je werken…”
En daar wringt de schoen. “… en een internet connectie tot je beschikking hebt…”. Op het moment dat bedrijven beslissen om de werkplekken online te brengen wordt de connectiviteit vaak vergeten. Niet alleen de bandbreedte maar ook de SLA en de uptime van de verbinding is erg belangrijk. Zodra de data is gemigreerd naar de “Cloud” en de medewerkers gaan via de bestaande internetverbinding online dan begint de ontevredenheid. Waarom? de gebruikers kunnen direct traagheid gaan ervaren. Apps die minder snel opstarten dan voorheen, of in gebruik aanzienlijk trager zijn.
Wanneer je als bedrijf optimaal gebruik wilt maken van Cloud services is het van groot belang om de WAN-infrastructuur eerst eens goed te checken. Hoeveel bandbreedte is er beschikbaar voor het bedrijf en welke apps gaan er gebruikt worden? Wordt de verbinding alleen voor data gebruikt of wordt er ook van telefonie uit de cloud gebruik gemaakt? Is dit verkeer wel gescheiden door gebruik te maken van Quality of Service (QoS)? Wat gebeurt er als deze ene verbinding niet meer werkt? Is er dan een redundante oplossing? Welke kosten ga je maken wanneer je personeel een tijdje niet kan werken vanwege een onderbroken verbinding? Hoe ga je de klachten van traagheid voorkomen?
Overweeg je om over te stappen naar een online werkplek check dan ook je verbinding. Overweeg de opties om deze te verbeteren of kijk naar de mogelijkheden van een extra dedicated verbinding. Zorg dat het desktopverkeer gescheiden is van internetverkeer of spraakverkeer (telefonie). Voorkom congestie op de lijnen en zorg voor voldoende capaciteit.
Pocos biedt een oplossing om twee verbindingen via BGP routing te combineren zodat er altijd een verbinding actief is mocht de andere uitvallen. Ook bieden wij op glasvezelverbindingen een 4G fallback. Via QoS kunnen wij het werkplek verkeer volledig scheiden van het overige verkeer zodat de beschikbaarheid van de werkplekken gegarandeerd blijft. Ook bieden wij toegang via een dedicated lijn naar bijvoorbeeld Microsoft Azure. Je verbinding is dan veilig, dedicated en beschikbaar voor datgene je wilt, werken met een optimale snelheid en kwaliteit.
Auteur: Stephan Homan, Directeur Marketing & Sales Pocos
Meer weten of een afspraak maken?