Pocos Easy Protect DNS-filterdienst

Laten we eens praten!

Bekijk hier de 10 redenen om samen te werken.

Effectieve DNS-filterdienst tegen ransomware

Phishing, exploitkits, typosquatting en ransomware zijn serieuze bedreigingen voor bedrijven en hun medewerkers. Daarom bieden wij de dienst Pocos Easy Protect; een effectieve DNS-filterdienst, die helpt voorkomen dat medewerkers terechtkomen op malafide websites of worden blootgesteld aan ransomware of expliciete content – met alle mogelijke consequenties van dien. Het filter wordt gemaakt door het gerenommeerde Cisco Umbrella en omvat een wereldwijd netwerk van informatie die continu bijgewerkt wordt.

Wat is Easy Protect?

Easy Protect is een cloud gebaseerd security dienst dat de diverse internet bedreigingen buiten de deur houdt. Dit doen wij door bestemmingen op basis van DNS te laten controleren in de cloud. Easy Protect blokkeert hiermee direct aanvragen naar kwaadaardige en ongewenste websites. Dit zorgt er voor dat mogelijke bedreigingen worden gedetecteerd en afgevangen voordat het netwerk of de endpoint bereikt. Dit maakt de Easy Protect dienst de eerstelijns beveiliging voor je internetverbinding en werkt op alle plekken die verbonden zijn met de verbinding waar Pocos Easy Protect op actief is.

Wat wordt er beschermd?

Bij het profiel ‘Full’ bestaat de bescherming uit:

Malware is software die wordt gebruikt om gegevens te verzamelen, apparaten te infecteren of mensen schade toe te brengen. Ransomware, Spyware, Botnets en virussen zijn voorbeelden van malware.

Newly Seen Domains zijn nieuwe domeinen die recentelijk veel onverklaarbare activiteit laten zien. Dit soort domeinen worden vaak gebruikt tijdens nieuwe malware aanvallen.

Command and Control Callbacks voorkomt dat geïnfecteerde devices kunnen communiceren met de infrastructuur van de aanvallende partij.

Phishing Attacks is een vorm van internetfraude waarbij mensen worden opgelicht door ze te lokken naar een valse website die vrijwel identiek lijkt aan de echte website. Op deze manier worden diverse gegevens verzameld als inloggegevens & wachtwoorden, creditcardgegevens, bankpasnummers en pincodes.

Dynamic DNS blokkeert websites die dynamische DNS content hosten. Dynamische DNS-providers worden misbruikt om zo blokkades van firewalls en andere DNS diensten te omzeilen.

Potentially Harmful Domains zijn domeinen die zich verdacht gedragen en mogelijk onderdeel zijn van een vijandige aanval.

DNS Tunneling VPN betekent dat er VPN-diensten bestaan waarbij gebruikers de mogelijkheid hebben om verkeer te scheiden door dit te tunnelen via het DNS protocol. Doordat dit mogelijk is, is het mogelijk om bedrijfsbeleid te omzeilen als het gaat om toegang en het versturen van data.

Cryptomining/jacking is een type code die is ontworpen om de niet-actieve rekenkracht van het apparaat van een slachtoffer te kapen. Deze wordt vervolgens gebruikt om een crypto currency te genereren. In veel gevallen gebeurt dit via in-browser mining, dat gebruik maakt van JavaScript. Deze methode maakt het mogelijk dezelfde activiteit direct in de browser van een slachtoffer uit te voeren, zonder dat hier software voor geïnstalleerd dient te worden.

Safesearch voor ondersteunde zoekmachines, zoals Google en Youtube, wordt een safesearch filter afgedwongen.

Bestellen Pocos Easy Protect

EasyProtect is een dienst van Pocos die door onze partners eenvoudig is te bestellen via ons portaal Pulse. Door bij de verbinding Easy Protect aan te klikken is de dienst actief.

 

Terug naar connectiviteit

Meer weten of een afspraak maken?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons. Zoals gezegd: geheel vrijblijvend, gewoon kennis maken!