Over Pocos

De onafhankelijke wholesaler met oog voor kwaliteit, innovatie én partners

Word jij onze partner?

Zoek je een betrouwbare, onafhankelijke wholesale serviceprovider? Pocos heeft oog voor kwaliteit, innovatie én partners. Al 25 jaar! We werken graag met je samen op het gebied van zakelijk internet, telefonie, mobiel en cloud. Waarbij wij ons richten op jou en jij je richt op de eindklant. Die is en blijft van jou!

Met whitelabel-diensten bieden we je prima marges. Je neemt onze diensten wholesale af en brengt deze zelf in rekening aan je klant. Je bepaalt dus ook je eigen marges, dienstverlening en service. Jij bepaalt hoe je de klantomgeving inricht en beheert. En wij maken je het graag zo makkelijk mogelijk.

Partner portal Pulse
Wat Pocos onderscheidt is dat we ons richten op het leveren van kwaliteit en expertise. Als partner kun je je volledig concentreren op advies en verkoop. Via de efficiënte Pocos partner portal Pulse, kun je 24/7 orders inleggen, wijzigen en beëindigen. De meeste diensten leveren we real-time. Daarnaast voorziet de portal in een documentensectie en een servicedesk. Makkelijk toch?

Eigen netwerk
Diensten ontvang je via ons eigen, redundant uitgevoerde Pocos netwerk. De netwerkomgeving is opgebouwd met uitsluitend de allerbeste apparatuur in hypermoderne datacenters in Eindhoven, Amsterdam en Brussel.

Wil je keuze? Dan krijg je keuze!
Pocos is de enige aanbieder met vier verschillende hosted telefonieplatforms: Xelion, 3CX. Microsoft Teams direct routing trunk en het door ons zelf ontwikkelde Easy Voice. Het netwerk is gekoppeld aan de belangrijkste operators als KPN, VodafoneZiggo en Eurofiber. Maar ook aan vele lokale glasvezelinitiatieven.

ISO 27001 en NEN 7510 Certificering

Sinds 2020 hebben we een ISO 27001 certificering. Hiermee tonen we aan dat ons beleid, onze processen en de praktische uitvoering voldoet aan de hoogste eisen. Ook zijn we NEN 7510 gecertificeerd, zodat we zelfs voldoen aan de nog strengere eisen die in de zorgsector aan informatiebeveiliging gesteld worden.

Pocos onderdeel van Sewan Groupe

Ìn mei 2023 is Pocos overgenomen door Sewan Groupe. Hiermee is een nieuwe periode ingegaan. Door gebruik te maken van de kracht van Sewan, ontstaat synergie dat ons in staat stelt nog succesvoller te worden op de Nederlandse markt. Pocos wordt de Nederlandse entiteit voor Sewan. Dit houdt in dat Pocos, onder Sewan Groupe, de serviceprovider voor haar partners en klanten blijft met de samenwerking die ze gewend zijn. Sewan en Pocos delen veel overeenkomsten. Beide bedrijven brengen communicatie- en IT-diensten voor bedrijven op de markt via een partnerkanaal. En delen de kernwaarden stabiliteit, kennis en eenvoudige samenwerking.

Naar diensten

 

 

Laten we eens praten

Bekijk hier de 10 redenen om samen te werken.

Veelgestelde vragen

Welke diensten levert Pocos?

Pocos biedt via het eigen netwerk connectiviteitsdiensten, hosted telefonieomgevingen, SIP-trunking, mobiel en datacenterdiensten aan en dat alles op basis van wholesale.

Hoe lang bestaat Pocos al?

Simon Poels startte Pocos in 1997. In 2005 trad Jordi Smits toe als aandeelhouder. In mei 2023 overgenomen door Sewan Groupe. Pocos is nu de Nederlandse entiteit voor Sewan. Dit houdt in dat Pocos, onder Sewan Groupe, de serviceprovider voor haar partners en klanten blijft met de samenwerking die ze gewend zijn. Sewan en Pocos delen veel overeenkomsten. Beide bedrijven brengen communicatie- en IT-diensten voor bedrijven op de markt via een partnerkanaal. Ruim 20 jaar is Pocos actief als onafhankelijke wholesale internet serviceprovider en telecomoperator.

Verzorgt Pocos ook trainingen voor partners?

Verstand van zaken is cruciaal als je onze diensten succesvol wilt verkopen. Daarom organiseert de Pocos Academy elke maand technische en salestrainingen voor partners.

“Wij (h)erkennen de toegevoegde waarde van werken met partners. Dat doen we dus graag en goed via een gecertificeerd partnerkanaal.”

Meer weten of een afspraak maken?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons. Zoals gezegd: geheel vrijblijvend, gewoon kennis maken!