Managed CPE Services

Laten we eens praten

Bekijk hier de 10 redenen om samen te werken.

Ontzorgen in service, onderhoud en configuratie voor je klant

Omdat we bij Pocos snappen dat het kopen van dure apparatuur niet altijd de beste optie is, bieden we diverse routers in een managed variant aan. In het kort: er is geen grote investering nodig en toch geniet je van de beste producten op de markt.

Managed CPE services bestaan uit het leveren van volledig geconfigureerde routers/modems en ISDN/Analoog-VoIP converters (IAD’s). Je kunt via Pocos gebruik maken van producten van gerenommeerde merken, zonder dat je daar een grote investering voor hoeft te doen. Je betaalt een vast, aantrekkelijk tarief per maand, wij nemen service, onderhoud en configuratie voor onze rekening. Bovendien leveren wij ook nog een installatieservice hierop.

Wat is een managed CPE service?

De afkorting CPE staat voor ‘Customer Premises Equipment’ en staat voor de apparatuur op klantlocatie. Het gaat dan om apparatuur wat wordt aangesloten op de internetverbinding, met of zonder ingebouwd modem. Elke internetverbinding heeft namelijk een router of een firewall (met routing functionaliteit) nodig. Het betreft namelijk altijd een laag 3 (IP) verbinding. Een ander voorbeeld van deze dienst is een managed IAD (ISDN/ASDN/Analoog-VoIP converter), die eventueel achter een managed router geplaatst wordt.

Technische beschrijving & tips

Aan de LAN-zijde is het koppelvlak altijd ethernet gebaseerd. De WAN-zijde kan variëren per type verbinding en wordt beheerd door Pocos. Soms adviseren wij om meerdere CPE’s af te nemen, zoals bijvoorbeeld bij SDSL.bis met meerdere EVC’s. Voor snellere verbindingen met meerdere EVC’s raden wij Huawei routers aan, met eventueel uitbreidingsmodules. Een Huawei AR2220E heeft bijvoorbeeld standaard drie gigabit router-poorten en is modulair uit te breiden. Verbindingen geleverd in België en Luxemburg voorzien wij standaard van een managed CPE.  Als er gebruik wordt gemaakt van KPN WBA Fiber-to-the-Home diensten, dan is van groot belang dat een router wordt gekozen met de juiste WAN-poort snelheid. De snelheid van de WAN-poort van de ethernet router moet overeenkomen met de poortsnelheid van de FttH-converter (NTU). Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om een Cisco 881 op een FttH-converter aan te sluiten van 1 Gbps. Daarvoor moet een router worden gekozen met een WAN-poort snelheid van 1 Gbps.

Typen Managed CPE

Wij leveren de volgende managed CPE’s:

·         Cisco 880-series en 1100-series modems/routers

·         Huawei AR160-series modems/routers

·         Huawei AR2220R routers

·         Cisco ASA5505 firewall

·         Cisco ASA5512-X firewall

·         Cisco Catalyst 2960-switch

·         Patton Integrated Access Devices

Installatie service

Pocos beschikt over een installatie service. Voor een vast bedrag wordt de CPE geïnstalleerd.

 

Terug naar connectiviteit

Meer weten of een afspraak maken?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons. Zoals gezegd: geheel vrijblijvend, gewoon kennis maken!