Nieuwe eigenaar Pocos

Even voorstellen: Sewan Groupe

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen, blogs en podcasts van Pocos

Sewan Groupe nieuwe eigenaar Pocos

Richard Jansen, CEO van Pocos: “We zijn verheugd om te delen dat Pocos is overgenomen door Sewan Groupe. Pocos gaat hiermee een nieuwe periode in. Door gebruik te maken van de kracht van Sewan, ontstaat synergie dat ons in staat stelt nog succesvoller te worden op de Nederlandse markt. Wij kijken uit naar de samenwerking met Sewan, met wie wij de kernwaarden stabiliteit, kennis en eenvoudige samenwerking delen”.

Simon Poels en Jordi Smits, de oprichters van Pocos, nemen met deze overname afscheid van Pocos. Zij hebben gezocht naar een partij die qua missie en waarden overeenkomen en hebben deze gevonden in Sewan. Ze zijn enthousiast over de kansen die Pocos krijgt door Sewan. Pocos krijgt kansen door de proposities, die in verschillende landen actief zijn, te gebruiken. Andersom kunnen internationale partijen de propositie van Pocos gebruiken en is er meer ruimte voor ontwikkeling, zoals product- en systeemontwikkeling.

Pocos wordt de Nederlandse entiteit voor Sewan. Dit houdt in dat Pocos, onder Sewan Groupe, de serviceprovider voor haar partners en klanten blijft met de samenwerking die ze gewend zijn. Sewan en Pocos delen veel overeenkomsten. Beide bedrijven brengen communicatie- en IT-diensten voor bedrijven op de markt via een partnerkanaal.

Een nieuwe belangrijke stap in de internationale ontwikkeling van Sewan Groupe

Sewan Groupe wil naadloze telecomdiensten aanbieden in heel Europa. Om dit te bereiken vertrouwt de scale-up op een overnamestrategie voor zijn Europese ontplooiing. Het begon zijn internationale ontwikkeling in 2016 in Spanje (via de overname van VoIP-expert Vozelia), vervolgens in België in 2019 (dit keer via de overname van 3starsNet), en ten slotte in Duitsland in 2020 (via de overname van 42one): allemaal bedrijven die Sewan vloeiend in de internationale groep heeft kunnen integreren.

“Pocos is het ideale type bedrijf voor de externe groei en de Europese expansiestrategie van Sewan Groupe. Wij kunnen vertrouwen op de infrastructuur en het personeel van de Pocos om geleidelijk operationeel te worden in Nederland.  Er zullen synergiën worden gecreëerd met de andere Europese entiteiten van Sewan, met name in buurlanden zoals Duitsland en België”, verklaart Alexis de Goriainoff, CEO van Sewan, “Voor Europese scale-ups moet het een vanzelfsprekendheid zijn om de hele Europese markt te bestrijken als ze zich staande willen houden tegenover Amerikaanse en Aziatische spelers. Dat is wat wij willen doen”.

Over Sewan Groupe

Sewan, een Frans telecombedrijf dat in 2007 werd opgericht door Alexis de Goriainoff, David Brette en Christophe Cresp, wil het gebruik van communicatie in bedrijven vereenvoudigen. Daarvoor biedt Sewan drie productfamilies aan. Communicatie, connectiviteit en datahosting, kunnen worden besteld, gefactureerd en geconfigureerd via één enkele interface, Sophia. Van het MKB tot enterprises, het aanbod van Sewan is aangepast aan alle behoeften van een professionele wereld met voortdurend evoluerende werkmethoden. Vandaag is Sewan Groupe een belangrijke Europese speler met een omzet van 180 miljoen euro in 2022. Het heeft 775 werknemers, 125.000 zakelijke klanten en meer dan een miljoen eindgebruikers, en zijn commerciële activiteiten zijn verspreid over vijf landen: Frankrijk, Spanje, België, Duitsland en Nederland. Sewan heeft ook een netwerk van meer dan 1.250 partners. Website: www.sewan.fr

 

Terug naar overzicht

 

 

Meer weten of een afspraak maken?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons. Zoals gezegd: geheel vrijblijvend, gewoon kennis maken!