Actueel nieuws

Online samenwerken én bellen met Pocos Microsoft Teams Trunk.

Pocos Microsoft Teams Trunk

Op 2 mei j.l. hebben we een nieuwe slimme dienst geïntroduceerd, namelijk de Pocos Microsoft Teams Trunk. Deze dienst maakt het mogelijk om ook met andere mensen, buiten je eigen teamleden, via een client online samen te werken én te bellen binnen Microsoft Teams. De verbinding loopt via een gewoon telefoonnummer, maar zonder dat er een eigen telefoontoestel of bedrijfscentrale nodig is.

Microsoft Teams
Thuiswerken is voor steeds meer organisaties en werknemers gemeengoed geworden door de coronacrisis. Daarbij maken zij volop gebruik van Microsoft Teams. Wat veel mensen echter niet weten, is dat je binnen de Microsoft Teams-omgeving ook kunt bellen en gebeld worden op gewone telefoonnummers.

Phone System Direct Routing
Gebruikers van Microsoft 365 met een Enterprise of Business licentie kunnen gebruik maken van Microsoft Teams Direct Routing. Deze geeft toegang tot het openbare telefonienetwerk. Microsoft noemt deze functie ‘Phone System Direct Routing’. Alle telefoonnummers op een Pocos SIP-trunk kunnen worden gekoppeld aan een Teams-gebruiker. De Pocos Microsoft Teams-trunk is een speciale versie van de Pocos SIP-trunk, die de calls van en naar de Microsoft Phone System-omgeving ondersteunt.

Inkomende gesprekken
Inkomende gesprekken voor een geconfigureerd telefoonnummer worden naar de Microsoft Phone System-omgeving gerouteerd. Het gesprek wordt door de trunk naar de juiste Microsoft tenant gerouteerd. De tenant-beheerder koppelt het nummer aan een gebruiker. De gebruiker krijgt de oproep in zijn Teams client. Elke gebruiker krijgt een eigen nummer en de Teams client werkt op pc, Mac, iPhone, iPad en Android-apparaten.

Uitgaande gesprekken
Na toevoeging van de Phone System-licentie krijgt de Teams client voor uitgaande gesprekken een numeriek toetsenbord. Het Microsoft Phone System routeert calls automatisch naar de Pocos Microsoft Teams-trunk. Aan inkomende gesprekken zijn geen kosten verbonden. De belkosten voor uitgaande gesprekken worden op de gebruikelijke manier afgerekend.

De voordelen van Pocos Microsoft Teams Trunk
• Volledig geautomatiseerd orderproces; geen wachttijden
• Eenvoudig in te stellen in de Pulse partner portal
• Makkelijk telefoonnummers koppelen
• Volledige beveiliging door sterke encryptie van signalering, audio en video
• Geen extra kosten t.o.v. een ‘gewone’ SIP-trunk
• Betalen per trunk kanaal – niet per gebruiker

Wat heb je nodig?
Voor telefonie in Microsoft Teams heeft je klant een Pocos Microsoft Teams Trunk nodig en één of meerdere geconfigureerde telefoonnummers. Verder is er een Microsoft 365 tenant nodig en per gebruiker één ondersteund Microsoft 365-abonnement en een Microsoft 365-telefoonsysteemlicentie.

Meer weten?
De Pocos Microsoft Teams Trunk is met name geschikt voor Microsoft Certified Partners. Wil je meer weten of direct aan de slag met deze innovatieve dienst, neem dan contact met ons op. Er is een uitgebreide dienstbeschrijving beschikbaar. Ook hebben we een commerciële brochure gemaakt met de algemene informatie in deze nieuwsbrief die je ook bij je klant kan gebruiken.

 

Terug naar overzicht

Geen eigen telefoontoestel of bedrijfscentrale nodig
Geen eigen telefoontoestel of bedrijfscentrale nodig

Meer weten of een afspraak maken?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons. Zoals gezegd: geheel vrijblijvend, gewoon kennis maken!