Case: Nox Telecom

Nox Telecom – met vestigingen in Venray en Rotterdam (WTC) – en Pocos werken samen sinds 2014. In 2010 legde Nox Telecom een eigen, volledig dekkend glasvezelnetwerk aan in het WTC Rotterdam.

Nox Telecom biedt perfecte connectiviteit aan huurders WTC Rotterdam

Het leveren van connectiviteit aan huurders van bedrijfsverzamelgebouwen, zien resellers nogal eens als een uitdaging. Meestal hebben huurders contracten met verschillende providers en gaat er met grote regelmaat een schop de grond in. Toch is er veel winst voor huurders en resellers te behalen bij bedrijfsverzamelgebouwen. Dat bewijst Nox Telecom bij het prestigieuze WTC-gebouw aan de Coolsingel in Rotterdam.

Nox Telecom – met vestigingen in Venray en Rotterdam (WTC) – en Pocos werken samen sinds 2014. In 2010 legde Nox Telecom een eigen, volledig dekkend glasvezelnetwerk aan in het WTC Rotterdam. In 2016 besloot Nox Telecom haar glasvezel- en kopernetwerk aan te sluiten op de backbone van Pocos en de huurders over te zetten.

Internationale huurders
In totaal heeft Nox Telecom ruim honderd WTC-huurders aangesloten. Marc van Bracht, directeur van Nox Telecom: “De connectiviteit die we via Pocos kunnen aanbieden, sluit naadloos aan bij de wensen van de huurders. De grootste uitdaging bij het overzetten zat ‘m vooral in het internationale karakter van de huurders. We moesten real-time de actieve glasvezelverbinding overzetten naar de nieuwe glasvezelverbinding en dat vroeg de nodige voorbereiding en afstemming. We hadden daarbij te maken met veelal externe IT-partners, onder meer uit Engeland, India en Frankijk.”

Korte lijnen
Marc: “We hadden destijds een projectplan gemaakt om alle klanten over te zetten. We zijn begonnen met twee klanten om te kijken hoe alles verliep. Toen dat goed ging, hebben we ook de andere klanten overgezet. Dat stelde uiteindelijk weinig voor, zeker bij de kleine huurders. Alles was zeer goed voorbereid want de impact van nieuwe inloggegevens en nieuwe IP-adressen kan groot zijn. Al snel draaide alles volledig naar wens en ook de samenwerking met Pocos verliep prima. Nog steeds trouwens. We hebben dagelijks contact, met name over orders en de normale dagelijkse dingen. De lijnen tussen ons zijn lekker kort en dat vinden wij prettig werken.”

Hoogwaardige verbindingen, aantrekkelijke prijs
Marc: “De propositie van Pocos is helder en aantrekkelijk voor zowel resellers als eindklanten. Bij Pocos staan ze altijd voor je klaar en kun je uitstekende marges maken op de verkoop van glasvezelverbindingen. Eindklanten kunnen rekenen op hoogwaardige verbindingen tegen een aantrekkelijke prijs. Omdat Pocos de glasvezelswitches levert en de verbindingen beheert, hebben we hier amper omkijken naar. We maken gebruik voor de backbone van zowel een KPN- als Eurofiberverbinding, waardoor optimale beschikbaarheid en betrouwbaarheid gegarandeerd is. Klanten hebben, zonder dat ze het beseffen, een hoogwaardige redundante glasvezelverbinding. Het aansluiten van nieuwe huurders gaat ook makkelijk en snel via de partner portal van Pocos.”

Over Nox Telecom
De focus van Nox Telecom ligt op MKB-bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare partner op het gebied van telefonie- en internetdiensten en die een voorkeur hebben voor een directe en persoonlijke benadering van de dienstverlening. Nox Telecom kiest er bewust voor om geen eigen infrastructuur aan te leggen, maar gebruik te maken van bestaande netwerkoperators. Zo wordt een beroep gedaan op de stabiele, kwalitatieve en betrouwbare netwerkfaciliteiten van o.a. KPN, Pocos en BT. Door deze keuze kan Nox Telecom zich volledig richten op service en facturatie. Kernwoorden in de dienstverlening van Nox zijn: Simpel. Betrouwbaar. Flexibel.

 

Terug naar overzicht

"Al snel draaide alles volledig naar wens en ook de samenwerking met Pocos verliep prima"
"Al snel draaide alles volledig naar wens en ook de samenwerking met Pocos verliep prima"

Laten we eens praten

Bekijk hier de 10 redenen om met Pocos samen te werken.

Meer weten of een afspraak maken?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons. Zoals gezegd: geheel vrijblijvend, gewoon kennis maken!