Alles wat je moet weten over vast-mobiel integratie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen, blogs en podcasts van Pocos

FAQ vast-mobiel integratie

Wat is vast-mobiel integratie oftwel Forced on PBX?
Forced on PBX is een functionaliteit waarbij de mobiele telefoon zich gedraagt als een vast telefoontoestel die is aangesloten op de telefooncentrale van een bedrijf.

Voordelen van vast-mobiel integratie

  1. Collega’s kunnen je mobiele telefoon bereiken op het interne kiesnummer van de zaak en je kan je collega’s vanaf jouw mobiele telefoon rechtstreeks bereiken met hun interne kiesnummer.
  2. Je blijft naast je interne kiesnummer gewoon bereikbaar op uw reguliere 06-nummer.
  3. De receptie kan altijd zien of je in gesprek bent of niet. Ook als je rechtstreeks op je mobiele telefoonnummer gebeld bent.

Voorwaarde is wel dat je een Pocos Business Mobile abonnement hebt met de Forced on PBX optie.

Wanneer moet ik de vast-mobiel integratie (Forced on PBX) in-/uitschakelen?
In principe heb je Forced on PBX altijd ingeschakeld, zodat je de volledige functionaliteit van deze functie benut. Als je vakantie hebt en niet bereikbaar wil zijn op het interne kiesnummer van de zaak, dan zet je Forced on PBX uit.

Hoe schakel ik Forced on PBX in/uit?
Bel naar ###1201 om Forced on PBX in te schakelen.

Bel naar ###1200 om Forced on PBX uit te schakelen.

N.B. Deze functie kun je alleen in- en uitschakelen binnen de grenzen van Nederland. Goed om rekening mee te houden als je op vakantie gaat!

Kan ik ook gesprekken doorverbinden met mijn mobiele telefoon?
Als Forced on PBX is ingeschakeld kun je gesprekken doorverbinden. Wanneer je een actief gesprek hebt dat je door wil verbinden, toetst je #1 en je hoort een kiestoon. Kies vervolgens het nummer waarnaar je wil doorverbinden. Dit mag zowel een geografisch, mobiel als intern nummer zijn. Laat niet teveel tijd tussen de toetsaanslagen zitten, want dan wordt de actie geannuleerd. Na het ingeven van #1 gevolgd door het telefoonnummer heb je vervolgens 3 opties:

  1. Wacht tot je de gewenste persoon aan de lijn krijgt. Je kunt nu ruggespraak houden. Daarna verbreek je de verbinding en heb je doorverbonden.
  2. Op het moment dat je hoort dat het toestel over gaat, verbreek je de verbinding.
  3. Je toetst * om het doorverbinden te annuleren.

Waarom ontvang ik op 2 of 3 verschillende plekken voicemailberichten?
Wanneer je Forced on PBX gebruikt, heb je een voicemailbox op de telefooncentrale van de zaak. Wanneer je naast je mobiele telefoon met Forced on PBX ook een vast telefoontoestel hebt, bestaan er in de telefooncentrale feitelijk 2 interne extensies/kiesnummers. Beide kunnen theoretisch beschikken over een eigen voicemailbox. Jouw lokale systeembeheerder kan je vertellen welke is geactiveerd: de voicemailbox van jouw vaste telefoontoestel of de voicemailbox van de mobiele telefoon. Wanneer je geen Forced on PBX gebruikt, heb je de mogelijkheid een voicemailbox in het mobiele netwerk te gebruiken. Dit is de mailbox die je doorgaans gewend bent met je mobiele telefoon en is altijd bereikbaar indien Forced on PBX is uitgeschakeld. Als je Forced on PBX gebruikt, dan is het aan te raden slechts de voicemailbox van de PBX te gebruiken.

Hoe kan ik mijn voicemailberichten beluisteren als ik géén Forced on PBX gebruik?

Je kunt de voicemail van je mobiele nummer afluisteren door 1233 te bellen wanneer je in Nederland bent. Als je in het buitenland bent, belt je je eigen mobiele telefoonnummer met de internationale notatie. Dit is bijvoorbeeld +31612345678, waarbij +31 voor Nederland staat en de voorloopnul van 06 komt te vervallen. Zodra je in het voicemailmenu komt kiest je * om de voicemail af te luisteren.

Hoe kan ik mijn voicemailberichten beluisteren als ik wél Forced on PBX gebruik?
Als Forced on PBX is ingeschakeld, bel je het zakelijke telefoonnummer voor voicemail. Vervolgens volg je de procedure van de telefooncentrale om voicemail af te luisteren. Hoe dit exact werk, verschilt per telefooncentrale. De systeembeheerder kan hier instructie voor geven en het wachtwoord voor voicemail verstrekken. Als je zowel een mobiele telefoon als een vast telefoontoestel in gebruik hebt, kan jouw lokale systeembeheerder je vertellen wat de interne kiesnummers zijn. Feitelijk luisteren jouw mobiele telefoon en je vaste toestel namelijk naar verschillende interne kiesnummers. Zowel in het binnen- als buitenland kunt je via deze weg de Forced on PBX voicemailbox afluisteren.

Hoe kan ik mijn voicemail in het buitenland uitluisteren?
Als Forced on PBX is ingeschakeld, is het afhankelijk van de zakelijke telefooncentrale hoe je de voicemail afluistert. Je werkgever/lokale systeembeheer kan je vertellen hoe dit moet. In de meeste gevallen volg je de procedure waarmee je vanaf een willekeurige telefoon je voicemail kunt afluisteren. Zowel in het binnen- als buitenland kun je via deze weg de Forced on PBX voicemailbox afluisteren.

 

Naar de mobiele diensten van Pocos

 

Terug naar overzicht

 

 

Meer weten of een afspraak maken?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons. Zoals gezegd: geheel vrijblijvend, gewoon kennis maken!