Het belang van een redundante verbinding

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen, blogs en podcasts van Pocos

Verstandige ondernemers kiezen voor een redundante verbinding

Downtime door verbindingen die niet werken is het horrorscenario van iedere moderne onderneming. Door het massale gebruik van clouddiensten is er tegenwoordig een sterke behoefte aan een stabiele internetverbinding. Maar hoe groot is de kans dat deze uitvalt en wat zijn dan de consequenties?

Kwetsbare infrastructuur
Natuurlijk is het belangrijk om een goede Internet Service Provider (ISP) te kiezen die zijn zaken op orde heeft (tip: vraag ook eens hoe jouw provider jouw online-zekerheid waarborgt?). Naast de kwaliteit van de ISP wordt de ondergrondse infrastructuur in Nederland steeds drukker bezet. Dit vergroot de kans op downtime waar een ISP niets aan kan doen. Het Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat houdt bij hoeveel graafschades er in Nederland ontstaan en waardoor deze ontstaan. Hieruit blijkt dat vorig jaar 45.102 graafschades gemeld zijn. Dat zijn per werkdag 160 beschadigde kabels en leidingen. De meeste schades zijn ontstaan door reconstructiewerkzaamheden.

Downtime
Stel: je internetverbinding of bedrijfsnetwerk ligt eruit. Vaak betekent dit dat je medewerkers niet meer kunnen werken en dat je telefonisch niet bereikbaar bent (want je hebt geïnvesteerd in een moderne telefooncentrale in de cloud). Je hebt geen toegang meer tot je mail en applicaties waar je veel gebruik van maakt zijn onbereikbaar. Het gevolg is dat je werknemers flink onthand zijn. Hoe langer de storing duurt, des te meer de kosten zich opstapelen. Uit een in opdracht van DELL EMC uitgevoerd onderzoek blijkt dat Nederlandse bedrijven gemiddeld 3,2 miljard euro per jaar mislopen door ongeplande downtime van IT-systemen en dataverlies. Het gemiddeld aantal uren downtime bij Nederlandse bedrijven is 25 per jaar, dat is meer dan 3 werkdagen. De totale schadepost van 3,2 miljard euro is groter dan de financiële impact van de files op onze snelwegen.

Verstandige ondernemers kiezen voor een redundante verbinding
Als je bedrijf enorm afhankelijk is van de beschikbaarheid van online dienstverlening is het niet te vermijden om serieus te investeren in een internetverbinding. Die is immers net zo belangrijk als stroom uit een stopcontact.

De nul risico oplossing van Pocos
De beste oplossing die Pocos biedt om graafschade helemaal uit te sluiten is het combineren van een zakelijke glasvezelverbinding met een Tele2-radioverbinding als back-up. Want ook bij een dubbele glasvezelverbinding is het maar net hoe de kabels onder de grond bij elkaar komen. Het is bijna onmogelijk om garantie te krijgen van de netwerk leveranciers dat de glasvezelkabels elkaar niet kruisen.

Dubbele internetverbinding
Bij redundantie is het van supergroot belang dat de back-up verbinding net zo goed is als de primaire verbinding (zelfde kwaliteit, zelfde bandbreedte). Bij een glasvezelverbinding in combinatie met een VDSL2-verbinding is dat bijna nooit het geval. Je wil toch niet, in het geval van een storing, met een minder goede verbinding hoeven te werken? Wij adviseren dan ook om op klantlocatie 2 routers aan te sluiten op twee aparte glasvezelverbindingen in combinatie met het Border Gateway Protocol.

Border Gateway Protocol
BGP is het routing protocol wat ook op internet gebruikt wordt en sub-second failover kan bewerkstelligen. Werkt je primaire verbinding niet, dan schakelen wij automatisch over naar een secundaire verbinding die altijd stand-by staat. Een groot voordeel is dat je IP-adres niet wijzigt, dus je werkplek in de cloud blijft gewoon toegankelijk. Ook voor de werknemers die onderweg zijn en thuiswerken. En omdat Pocos beiden verbindingen monitort, nemen wij snel actie om de verstoring op de primaire verbinding op te lossen.

Betaalbare 4G fallback-dienst
Speciaal voor gebieden waar geen (betaalbaar) alternatief voor de zakelijke glasvezel is, heeft Pocos de 4G fallback-dienst ontwikkeld. Een back-updienst op basis van 4G technologie, bestaande uit een managed 4G router met simkaart inclusief databundel. De back-upverbinding wordt aangeboden naast een hoogwaardige zakelijke glasvezelverbindingen als hoofdverbinding. Bij een storing wordt de 4G fallback dienst automatisch actief en kan er gewoon verder gewerkt worden. Zodra de storing is opgelost neemt de hoofdverbinding het automatisch weer over.

Waarom redundantie via Pocos
Het Pocos netwerk is volledig redundant en tot in de puntjes uitgevoerd met A+ apparatuur. Kortom een super stabiel netwerk met een erg hoge beschikbaarheid. En omdat we meerdere carriers en type infrastructuren met elkaar kunnen combineren is er voor iedere portemonnee meer online-zekerheid te garanderen. Jouw klant een verbinding die altijd werkt, en jij een goede nachtrust. Dat is de kwaliteit die je van Pocos mag verwachten.

 

Meer over 4GFallback

 

Terug naar overzicht

 

 

Meer weten of een afspraak maken?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons. Zoals gezegd: geheel vrijblijvend, gewoon kennis maken!