Hoe los je een storing op aan een VDSL verbinding?

Podcast interview en whitepaper. Auteur: Niels van den Dries

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen, blogs en podcasts van Pocos

Pocos field service best practice: VDSL verbindingen

Om zonder problemen en dus storingsvrij internetdiensten te kunnen aanbieden, is het van belang dat de verbinding goed functioneert. Maar wat als dat niet het geval is? Hoe los je dan het beste een storing op aan de VDSL verbinding? Er zijn diverse elementen die invloed uitoefenen op een perfecte werking van de internetverbinding. In de podcast vertelt Niels van den Dries uitgebreid  over de beste manier om te troubleshooten.

 

Beluister hier de podcast

 

We hebben ook een whitepaper voor je gemaakt waarin we nog dieper op de technische kant ingaan.

 

Bekijk hier de whitepaper 

 

Terug naar overzicht

Veelgestelde vragen

Welke soort internetverbindingen bestaan er?

In Nederland kun je een breedband internetverbinding maken via de telefoonlijn (DSL), via de televisiekabel (COAX) en via glasvezel. Verder kun je het mobiele netwerk via 4G of de satelliet gebruiken.

Wat is DSL?

DSL of digital subscriber line is een digitale datacommunicatietechniek die een relatief hoge datasnelheid mogelijk maakt over een twisted-pair-koperdraadverbinding. In het algemeen wordt voor deze verbinding een normale telefoonkabel gebruikt, die van de telefoon(wijk)centrale naar de gebruiker loopt.

Wat is VDSL?

VDSL (Very-high-bitrate Digital Subscriber Line) is een opvolger van ADSL, waarbij een veel hogere download- en uploadsnelheid mogelijk is. 

Wat is ADSL?

Bij VDSL zijn in de praktijk snelheden mogelijk tot 100 Mbps download en 30 Mbps upload, terwijl ADSL2+ begrensd is tot 20 Mbps down en 1 Mbps up.

Meer weten of een afspraak maken?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons. Zoals gezegd: geheel vrijblijvend, gewoon kennis maken!