Waarom zou je als IT reseller verbindingen verkopen?

Video podcast met Stephan Homan en Arne van de Ven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen, blogs en podcasts van Pocos

Hoe belangrijk is het om als Business Partner ook de connectiviteit te leveren?

Trends in de markt van verbindingen
De behoefte aan stabiele verbindingen is natuurlijk de basis, maar we zien op dit moment dat bedrijven zo afhankelijk zijn geworden van verbindingen dat deze steeds vaker dubbel zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van BGP (Border Gateway Protocol) is het makkelijker om automatisch te schakelen tussen de twee verbindingen in geval van een storing. Daarnaast zien we dat bedrijven massaal naar de cloud gaan maar wel kiezen voor hybride oplossingen, denk aan: de applicatie in Datacenter A en de data in Datacenter B. Dit vergt een goed design van de infrastructuur.

Het belang van goede connectiviteit als onderdeel van een totaal oplossing 
Vanwege de genoemde hybride vormen waarin de cloud wordt aangeboden is de beschikbaarheid van de online omgeving essentieel. Uiteindelijk gaat het om de Customer Experience van de gebruiker. Ervaart deze een trage werkplek dan ontstaan er klachten. Dit kan je als Business Partner voorkomen door tijdens de offerte fase het infrastructuur design mee te nemen. Pocos kan je daarbij van dienst zijn om je te adviseren.

Verbindingen leveren naar de Public Cloud
Met de Public Cloud bedoelen we Azure of AWS. Pocos kan een dedicated verbinding leveren die een connectie maakt met een van deze public clouds.

Waarom ook connectiviteit te leveren?
Wanneer je als Business Partner ook de connectiviteit levert als totaal oplossing dan geeft dit je veel grip op de tevredenheid van je klant. Je bent dan in staat om in het offerte proces al het juiste advies te geven. Je streeft naar een optimale werkplek ervaring en in geval van problemen ben je het aanspreekpunt. Wanneer je Wholesale partner bent van Pocos beheer je bovendien het contract met de klant en je factureert. Daarnaast beschik je via ons klantportaal Pulse ook over de juiste gegevens voor de monitoring en eventuele aanpassing van de verbindingen. Kortom je bent veel meer in controle dan wanneer jouw klant de verbindingen via een derde partij inkoopt.

In de volgende video podcast praten Arne van de Ven en Stephan Homan over het nut voor de IT business partner om internetverbindingen te verkopen.

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Bekijk dan de volledige video podcast.

 

Lees meer over connectiviteit van Pocos

 

Terug naar overzicht

 

Meer weten of een afspraak maken?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons. Zoals gezegd: geheel vrijblijvend, gewoon kennis maken!