Waarom zou je vast-mobiel integratie gebruiken?

Podcast interview met Arne van de Ven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen, blogs en podcasts van Pocos

Waarom zou je vast-mobiel integratie (Vamo) gebruiken?

 

Met vast mobiel integratie (ook wel Forced on PBX genoemd), het woord zegt het al, koppel je een of meerdere mobiele telefoons aan je telefooncentrale. Indien Forced on PBX ingeschakeld en geconfigureerd is, dan gedraagt de simkaart zich als een SIP-registratie op de PBX. De voordelen van Forced on PBX zijn:

  • Collega’s zijn via hun mobiele telefoon bereikbaar op hun interne toestelnummers.
  • Via de PBX is het altijd zichtbaar als iemand in gesprek is, dus ook als men mobiel belt, of gebeld wordt.
  • Alle gesprekken kunnen worden opgenomen en gelogd.
  • Ook PSTN calls, dus gesprekken voor de 06-nummers, worden door de centrale gerouteerd en kunnen dus worden doorgeschakeld. Tevens kan er groepsgedrag worden ingesteld.
  • De mobiele gebruikers zijn ook bereikbaar onder hun vaste nummer en bellen naar buiten met de caller ID van hun vaste nummer.
  • Bellen naar het buitenland gaat tegen de goedkopere tarieven voor bellen vanaf de vaste lijn.

Wil je meer weten over hoe vast-mobiel integratie werkt en welke vormen er zijn? Luister dan naar onze podcast met Arne van de Ven.

 

Beluister hier de podcast op Spotify

 

De Pocos podcasts zijn ook te vinden op Apple Podcast (via iTunes) en Google Podcast.

https://podcasts.google.com/

 

Terug naar overzicht

Veelgestelde vragen

Wat is vast-mobiel integratie?

Met vast- mobiel integratie (ook wel Forced on PBX genoemd), het woord zegt het al, koppel je een of meerdere mobiele telefoons aan je telefooncentrale.

Hoe werkt vast-mobiel integratie?

De mobiele telefoon wordt op IP niveau gekoppeld met de telefooncentrale en functioneert als een vast toestel. In tegenstelling tot een vast toestel word de verbinding met de telefooncentrale gelegd via het mobiele netwerk. De mobiele telefoon belt, bij een uitgaande call, via het mobiele netwerk door de telefooncentrale heen naar buiten.

Moet je altijd zowel je mobiel als vaste abonnement bij dezelfde operator afnemen?

Ja, als je en mobiele telefoon wilt koppelen met een telefooncentrale op IP niveau zal je beiden in hetzelfde netwerk moeten zitten. Je kunt niet je telefooncentrale bij leverancier 1 afnemen en je mobiel via operator 2. Dit geldt niet voor het gebruik van een mobiele app, dit is geen volwaardige VAMO oplossing maar geeft deze vrijheid wel.

In welke vormen kom je VAMO tegen?

VAMO kan worden gebruikt in combinatie met een Cloud telefooncentrale, Bij Pocos doen we dit bijvoorbeeld in combinatie met 3CX of Xelion. Maar ook kan een VAMO integratie tot stand komen door bijvoorbeeld een SIP trunk bij Pocos af te nemen die je gebruikt in de traditionele telefoon centrale, bijvoorbeeld een Mitel of Unify, in combinatie met een mobiel abonnement bij Pocos realiseer een VAMO integratie.

Meer weten of een afspraak maken?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons. Zoals gezegd: geheel vrijblijvend, gewoon kennis maken!